Nya posters i äldre stil. Dåtida reseromantik och ett idylliskt 50-tal.

Grunden  i vårt utbud är kombinationen av 50-talet & resor.  En livsglad grafisk stil med ett nostalgiskt skimmer.  Ett annat återkommande tema i vår webbutik är även posters och bilder på Filmstjärnor. Många med en stilig glamour från Hollywood.  Men också en hyllning till svenska filmteam och skådisarna som gjorde internationell karriär vid den tiden. Vi samarbetar med designföretag som t ex Oldbnew  och Proffskopia.

Come-back för den klassiska reseaffischen

Det fanns en tid före resekatalogerna och charterpaketen. Utanför resebyråernas fönster stod många och såg in på de vackra affischerna som lockade med resor till exotiska platser och mera nära orter.
Många klassiker reseaffischer finns i nytryck och kan kanske bli ett trivsamt tillskott i ditt hem. Vi samarbetar bland annat med www.cometosweden.se och www.vintageart.se 
         Bilden som du ser här är dock helt nyproducerad, gjort av illustratören Thomas Olsson, www.thomaso.se 
           Efter hand kommer RetroGalleri att erbjuda ett allt större sortiment med olika retroposters.


Reseguide till 50-talet - böckerna som ger dig inspiration att ge dig ut på vägarna!


Sju olika böcker, alla med olika inneehåll, men med liknande innehåll. Resetips på svenska besöksmål med 50- och 60-talsinspiration. Läs mer om bevarade caféer frän förr, moderna färggada diners, nostalgiträffar, retrbutiker och hemma-hos-reportage från 50-talets bästa vänner. Bra  pris på böckerna får du här i vår webbshop.